Velkommen til
Hvem er vi?
Gudstjenester
Hvem er hørehæmmet?
Kirkebladet Hør Godt
Højskoledag
Teleslynge
Højttalere i kirken
Refugieophold/REJSE
Tolk
Grundlovsmøde
Brevkasse
Bliv ny kontaktpræst
Hvem er du?
Tilgængelighed
Kirkeindsamling
Adresser
Valg

 

> Velkommen til > Højttalere i kirken

Højttalere i kirken

Hvem har glæde af højttalere i kirken
Højttalere i kirken er et hjælpemiddel for alle.  Det er ikke kun for hørehæmmede, men også for normalthørende.  Man behøver ikke høreapparat for at have glæde af højttalere.

Baggrundsstøj
Kirkerummets arkitektur kan f.eks. gøre, at lyden fra den der taler kastes frem og tilbage i rummet meget længe, og det opleves som baggrundsstøj.  Baggrundsstøjen "konkurrerer" med den direkte lyd fra den, der taler, og gør det vanskeligt at forstå, hvad der bliver sagt.  Baggrundsstøj kan også være andre kirkegængere, bænke og overtøj, der "knirker".

Anvendelse
Højttalere bruges bl.a. for at kompensere for baggrundsstøj i kirken ved at højttaleren sender lyden direkte frem til lytteren, og derved forøger taleforståeligheden.  I større kirker bruger man tidsforsinkelse, så lyden opleves at komme fra den talende, skønt den er fra højttalerene.  En hovedregel er, at hvis du kan høre hvad der bliver sagt i en kirke med højttalere, men ikke kan høre lyden komme fra højttalerne, så virker højttalerne bedst.

Hvornår højttalere?
En beslutning om hvorvidt der skal installeres højttalere i kirken beror ikke på et subjektivt skøn.  Enten er det nødvendigt eller også er det ikke nødvendigt - det kan ganske enkelt måles.  Hvis baggrundsstøjen er større end lyden fra den, der taler, så sætter man højttalere op.

 

[ admin ]